До шести годин без світла: для Києва та області розробляють нові графіки відключень

До шести годин без світла: для Києва та області розробляють нові графіки відключень

Укрінформ
Для Києва та Київської області розробляють нові графіки відключень споживачів електроенергії, які будуть готові за день-два.

Про це в ефірі телемарафону повідомив виконавчий директор компанії ДТЕК Дмитро Сахарук, передає Укрінформ.

"Зараз треба переробити всі графіки, тому що треба обмежувати більшу кількість споживачів на більший обсяг потужності <...> Думаю, за день-два ми зможемо показати графіки", - сказав Сахарук.

Він зауважив, що у Києві та Київській області рівень обмежень, які необхідні для балансування енергосистеми, після обстрілу 27 жовтня зріс, через що раніше розроблені графіки втратили актуальність. Зокрема, доведеться збільшити тривалість відключень.

Читайте також: Енергосистему ще не стабілізували - на Київщині жорсткі й тривалі відключення

"Іншого виходу до відновлення інфраструктури немає", - прокоментував Сахарук.

За його словами, відключення можуть тривати і п'ять, і шість годин. Водночас, у ДТЕК розглядають можливість вимикати споживачів частіше впродовж доби, але на меншу кількість годин за одне відключення.

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня росіяни атакували одну з громад Київщини і завдали кілька ударів по об’єкту інфраструктури.

Читайте також: Українці добровільно зменшили споживання електроенергії на 5-10% – Герус

Диспетчерський центр Укренерго дав команду обленерго обмежити споживання електроенергії у Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській і Житомирській областях.

Як заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко 26 жовтня, теплоелектростанції, які належать компанії ДТЕК, за вісім місяців війни зазнали 17,6 млрд грн збитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-