Будівництво метро на Виноградар: з приватної фірми стягнули понад 139 мільйонів за оборудки

Будівництво метро на Виноградар: з приватної фірми стягнули понад 139 мільйонів за оборудки

Укрінформ
Господарський суд міста Києва стягнув із приватної фірми понад 139 млн грн за нецільове використання бюджетних коштів на будівництві метро до столичного житлового масиву Виноградар.

Як повідомляв Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Столична прокуратура встановила порушення інтересів держави у зв’язку із нецільовим використанням комерційною установою коштів місцевого бюджету, спрямованих територіальною громадою на будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" до Виноградаря.

"Установлено, що отримані за договором кошти місцевого бюджету, призначені для будівництва лінії метрополітену, підрядною організацією всупереч вимог законодавства розміщено на депозитних рахунках в банківській установі, внаслідок чого вказана комерційна установа незаконно збагатилась за рахунок територіальної громади", - ідеться у повідомленні.

Прокуратура до Господарського суду пред’явила позов в інтересах держави в особі Київської міської ради, КП "Київський метрополітен" про стягнення із комерційної установи вказаних коштів.

Читайте також: У Харкові поновлює роботу Салтівська лінія метро

Суд погодився з доводами прокурора та своїм рішенням задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня Вищий антикорупційний суд постановив перерахувати в дохід держави 4 млн грн, внесених у вигляді застави за директора приватної авіакомпанії "Одеса", якого Національне антикорупційне бюро обвинувачувало у причетності до масштабних махінацій з майном колишнього одеського аеродрому "Застава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-