У Києві затримали квартирних злодіїв, пов'язаних із фігурантом санкційного списку РНБО

У Києві затримали квартирних злодіїв, пов'язаних із фігурантом санкційного списку РНБО

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали в Києві чотирьох квартирних злодіїв, які діяли під так званим дахом “злодія в законі” із санкційного списку Ради національної безпеки і оборони.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Зловмисників затримали безпосередньо після скоєння крадіжки з квартири в одному з районів Києва. Правоохоронці вилучили знаряддя злочину, мобільні телефони та викрадені речі.

За інформацією прокуратури, ці особи планували розбійний напад на території Київської області. Фігуранти вже притягувалися до кримінальної відповідальності за скоєння розбійних нападів і грабежів.

"Чергові злочини вони ретельно планували, зокрема перевіряли наявність сигналізації чи камер відеоспостереження поруч з квартирою, яку планували грабувати. У подальшому підбирали ключі до замків вхідних дверей та потрапляли всередину помешкань", - ідеться в повідомленні.

Також установлено, що злочинна група діяла під так званим дахом “злодія в законі” (за даними поліції, на прізвисько “Рамаз Богдатський”), який перебуває у санкційному списку РНБО і йому заборонений в’їзд на територію України.

Затриманим повідомили про підозру за фактом крадіжки (ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України).

Читайте також: На Кіровоградщині затримали «злодія в законі» із санкційного списку РНБО

До суду скеровано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Перевіряється причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня 2021 року на засіданні РНБО Україна застосувала персональні санкції щодо 557 так званих “злодіїв у законі”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-