У Києві трьом неповнолітнім дівчатам повідомили про підозру за побиття школярки

У Києві трьом неповнолітнім дівчатам повідомили про підозру за побиття школярки

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці повідомили про підозру трьом неповнолітнім дівчатам за побиття школярки.

Як передає Укрінформ, про це поліція Києва повідомляє у Фейсбуці.

“Кілька днів тому правоохоронці отримали повідомлення від чоловіка про те, що його доньку побили однокласниці, а згодом виявили й відеозапис даного конфлікту. За фактом хуліганства слідчі Дарницького управління поліції розпочали досудове розслідування та встановили двох киянок, які наносили тілесні ушкодження школярці”, - ідеться у повідомленні.

Крім того, поліцейські з’ясували, що до побиття неповнолітньої причетна ще одна дівчина. Відомо, що правопорушниця, 2005 року народження, декілька разів вдарила потерпілу. Також відносно порушниці склали адміністративні матеріали за ст. 175-1 (куріння тютюнових виробів у заборонених місцях) і ст. 178 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Правоохоронці трьом фігуранткам повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб).

Їм загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

На батьків неповнолітніх склали адміністративні матеріали за ст. 184 Кодексу про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

Вчинення неповнолітніми діянь, що містять ознаки кримінального правопорушення, тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, у розмірі від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру заступниці «гауляйтера» Херсонщини

Як повідомляв Укрінформ, кіберполіція нагадала, як убезпечити дитину від злочинів у віртуальному просторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-