У Києві Кличко разом з мерами європейських міст відкрив новий артоб'єкт

У Києві Кличко разом з мерами європейських міст відкрив новий артоб'єкт

Фото
Укрінформ
У столиці біля станції метро "Арсенальна" київський міський голова Віталій Кличко разом з мерами 8 європейських міст відкрив новий артоб'єкт, що символізує єдність Києва та Харкова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

За словами Кличка, артоб'єкт у формі крапель символізує єдність Києва та Харкова. Проєкт “Єднання” втілений харківською майстернею METALSTYLE. Артоб'єкт був створений для розміщення на центральній площі Харкова, до дня міста. “Але, через постійні обстріли Харкова російськими варварами, встановити там артоб'єкт зараз неможливо. І автори запропонували прикрасити гігантськими краплинами громадський простір Києва”, – повідомив мер Києва та додав, що проєкт – меценатський.

Зазначається, що мери 8 європейських міст від імені політичної платформи Eurocities висловили підтримку Україні та Києву. Також очільники міст запевнили, що і надалі готові допомагати українцям в боротьбі за незалежність, і у відбудові українських міст, які понівечив російський агресор.

Віталій Кличко з мерами 8 європейських міст відкрив арт-об’єкт на Арсенальній / Фото: kyivcity.gov.ua

Читайте також: Перед початком навчального року в столиці перевірили більш як тисячу закладів освіти - Кличко

За інформацією КМДА, з мерами Осло, Ліона та Марселя Кличко підписав угоди про побратимство цих міст Києвом.

Також у складі делегації Eurocities Київ відвідали мери Флоренції (президент Eurocities), Афін, Гельсінкі, Риги та Тирани.

“Ваш візит важливий для нас. Це – і жест підтримки українського народу та киян, і свідчення нашої єдності. Єдності українців і європейців. Єдності в боротьбі за свободу і демократичні цінності. Бо саме за це сьогодні бореться Україна в жорстокій війні, з якою прийшли на нашу землю російські варвари. І тільки об‘єднавши зусилля цивілізованого світу ми зможемо захистити цінності демократії та свободи, а також – безпеку і мир у всій Європі”, - зауважив Кличко.

Читайте також: У Києва немає грошей на нові бомбосховища, всі гроші йдуть на оборону - Кличко

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня у Києві одеський художник Гарольд Ізмайловський спільно з Музеєм Майдану представив виставку картин, присвячену російсько-українській війні 2014 - 2020 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-