Незаконне вивезення дітей з України: у Києві відкрили консультаційний центр омбудсмена

Незаконне вивезення дітей з України: у Києві відкрили консультаційний центр омбудсмена

Відео
Укрінформ
У столиці відкрили консультаційний центр Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, куди можуть звертатися родичі незаконно вивезених з України дітей.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, під час брифінгу омбудсмен Дмитро Лубінець сказав, що цей центр – не звичайна державна установа, а заклад з неформальною атмосферою, аби люди могли вільно говорити про свою проблему.

«Для нас це довгоочікуваний проєкт. Питання дітей для нашої держави є пріоритетним. Через агресію рф ми маємо сотні загиблих, тисячі поранених, у нас десятки тисяч незаконно депортованих дітей. Ми робимо все, щоб вони повертались. Кожна дитина – це окрема історія. По кожній сім’ї треба працювати», - зазначив Лубінець.

Читайте також: Лубінець зустрівся з рідними полонених захисників Маріуполя

Тому, за його словами, було прийнято рішення створили простір, куди зможуть звертатися родичі незаконно вивезених дітей, окреслювати перелік проблем. «Ми хотіли створити неформальний простір, щоб люди тут не почували себе як в офісі», - сказав він.

Лубінець додав, що такий центр в Україні – перший. Деякий час працюватиме як пілотний. Пізніше такі центри відкриють у кожній області, аби громадяни змогли отримати живе спілкування з фахівцями та комплексну допомогу.

Центр відкрито у рамках інформаційно-комунікаційного порталу "Діти війни". Радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук зазначила, що якщо у когось виникають проблеми з користуванням порталом, вони можуть звернутися до центру за консультацією.

«Консультаційний центр – саме те місце, де люди отримають живе спілкування. Можливо, у когось не виходить скористатися порталом «Діти війни». Тут вони зможуть одразу отримати консультацію. Бо наші діти та їхні родини потребують підтримки», - сказала вона.

Центр розташований на вулиці Інститутській, 21/8.

Читайте також: Близько 60% батьків обирають для дітей «дистанційку» - освітній омбудсмен

Як повідомлялося, від початку повномасштабної війни російські загарбники депортували щонайменше 5 754 дитини з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-