У Києві неправомірно завищили тарифи на паркування - Антимонопольний комітет

У Києві неправомірно завищили тарифи на паркування - Антимонопольний комітет

Укрінформ
Антимонопольний комітет оштрафував "Київтранспарксервіс" через завищені тарифи на паркування у столиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АМКУ.

"Виконавчий орган Київського міської ради (Київської міської державної адміністрації) та комунальне підприємство «Київтранспарксервіс» визнано порушниками законодавства про захист економічної конкуренції. Антимонопольний комітет України встановив, що комунальне підприємство скористалося монопольним становищем під час формування розрахунку вартості послуг з паркування на своїх майданчиках, а КМДА, яка своїм розпорядженням затвердила тарифи, легітимізувала це порушення", - йдеться в повідомленні.

Київтранспарксервіс з березня 2021 року по січень 2022 року мав монопольне становище на ринку надання послуг з користування муніципальними паркуваннями у столиці. До планової калькуляції вартості своїх послуг комунальне підприємство внесло статті витрат: «облаштування паркувального майданчика заїзними кишенями» та «обов’язкові платежі 60%». Однак усі паркувальні майданчики Київтранспарксервісу повинні облаштовуватися за рахунок комунального підприємства.

Розрахунки Київтранспарксервіс надав до КМДА, яка затвердила новий тариф на паркування у столиці. Запровадження цього рішення збільшило вартість паркування у столиці на 60% – 82,3%. За результатами розгляду справи Тимчасова адміністративна колегія АМКУ 17 серпня 2022 року зобов’язала «Київтранспарксервіс» та КМДА у двомісячний строк припинити порушення. Додатково на комунальне підприємство «Київтранспарксервіс» накладено штраф у розмірі 1 484 750 грн.

Читайте також: У Києві тимчасово не братимуть оплату за паркування на муніципальних майданчиках

Як відомо, раніше АМКУ вже штрафував «Київтранспарксервіс» на 2,6 млн грн через те, що «Київтранспарксервіс» вимагав з переможців електронних аукціонів за право облаштування паркувальних майданчиків сплатити додатковий платіж та стягував штрафи за відмову від укладання договору чи підписання актів приймання-передачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-