«Чистка» голосіївського озера і пісок на 18,5 мільйона: у Києві оголосили підозри

«Чистка» голосіївського озера і пісок на 18,5 мільйона: у Києві оголосили підозри

Фото
Укрінформ
У Києві трьом колишнім службовим особам комунального підприємства та директору фірми оголошено про підозру щодо привласнення понад 18,5 млн грн.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора трьом колишнім службовим особам комунального підприємства та директору підприємства повідомлено про підозру у шахрайстві та службовому підробленні (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 366 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, службові особи комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради на підставі договору залучили комерційне підприємство для проведення робіт з розчищення озера на території Голосіївського району. Однак фактично роботи з розчищення озера не виконувалися, натомість було здійснено незаконне видобування піску, який надалі використали для будівництва.

"З метою заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах службові особи комунального підприємства підписали акти виконаних робіт, до яких внесли завідомо неправдиві відомості щодо обсягів та вартості цих робіт. Таким чином підозрювані заволоділи коштами, виділеними з бюджету м. Києва для виконання робіт з розчистки та благоустрою водних об’єктів столиці, на суму понад 18,5 млн грн", - зазначають в ОГП.

Правоохоронці провели обшуки на території Києва, Київської та Житомирської областей за місцями проживання колишніх службових осіб КП та службових осіб суб’єктів підприємницької діяльності.

Читайте також: Крадіжка 43 мільйонів на закупівлях для ЗСУ: поліція оголосила підозри

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-