Київрада може ухвалити рішення про перейменування вулиць до Дня Незалежності – Поворозник

Київрада може ухвалити рішення про перейменування вулиць до Дня Незалежності – Поворозник

Укрінформ
Київська міська рада може ухвалити рішення про перейменування вулиць, назви яких пов’язані з рф, до Дня Незалежності України.

Про це у ефірі українських телеканалів заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник, передає кореспондент Укрінформу.

Він нагадав, що раніше пройшло відповідне електронне голосування, у якому взяло участь більше 6 мільйонів людей. Серед іншого, він уточнив, що мова йде про близько 300 назв різних об’єктів, які потрібно поміняти у Києві.

«Після закінчення голосування усі ці результати були надані експертній комісії, яка, по суті, підбила результати і буде, відповідно, приймати рішення. Якщо говорити безпосередньо про терміни, то я думаю, що це займе ще кілька тижнів. І є абсолютно всі сподівання, що до Дня Незалежності всі відповідні рішення Київською міською радою будуть прийняті», - поінформував Поворозник.

Серед іншого, посадовець зазначив, що наразі щодо цього йде процес погодження з родинами, з юридичними особами, іменами яких громадяни висловили бажання, проголосувавши, назвати вулиці.

«Є наприклад, випадок, коли родина відмовилася за такими вулицями буде прийматися окреме рішення», - заявив він.

Читайте також: За перейменування вулиць Києва проголосували вже 100 тисяч українців

Перший заступник голови КМДА уточнив, що фактично фізична зміна назв цих вулиць відбудеться, коли Київська міськрада прийме відповідні рішення.

«Як тільки рішення Київради будуть оприлюднені, піде робота по заміні табличок. Я думаю, що ми будемо це робити також централізовано, щоб це зробити якомога швидше», - зазначив він

Говорячи про перейменування станцій метро, Поворозник нагадав, що щодо цього також раніше пройшло е-голосування, і наразі це питання знаходиться на етапі експертної комісії.

«І ми сподіваємося, що рішення по ним (станціям метро – ред.) буде прийнято ще швидше, ніж безпосередньо по вулицям, бо їх небагато і там достатньо багато вже висловлено думок», - сказав він.

Чиновник також уточнив, що процес дерусифікації триватиме у Києві і надалі.

Читайте також: Експертна рада з питань декомунізації та дерусифікації провела перше засідання - МКІП

«Це не перший етап цього процесу. Першим був етап декомунізації, а наразі йде етап дерусифікації, дебілорусизації, якщо можна це так назвати. Якщо будуть виявлені такі ще топоніми, то по ним будуть прийматися відповідні рішення», - поінформував він.

Як повідомлялося, у електронному голосуванні щодо перейменувань об’єктів Києва, назви яких пов’язані з рф, застосунок «Київ Цифровий» загалом отримав більше 6,5 мільйона голосів.

Фото: facebook.com/gbkyiv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-