У Києві працюють п'ять безкоштовних екскурсійних маршрутів

У Києві працюють п'ять безкоштовних екскурсійних маршрутів

Укрінформ
Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації створило п'ять безкоштовних екскурсійних маршрутів столицею для всіх охочих.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Цими вихідними вперше відбулась екскурсія “Київ гастрономічний”. Це уже п’ятий безкоштовний екскурсійний маршрут містом для всіх охочих, започаткований Управлінням туризму та промоцій КМДА спільно з КП “Київський міський туристично-інформаційний центр”, - ідеться в повідомленні.

Перший екскурсійний маршрут “Київ незламний”, проведений з нагоди Дня Києва, користувався попитом. Тому цю прогулянку містом провели англійською мовою для іноземних громадян. Після цього запровадили такі маршрути: “Київ історичний”, “Київ хрещатий”, “Київ туристичний”, а 10 липня – “Київ гастрономічний”.

Під час маршруту “Київ незламний” учасники можуть дізнатися про історію столиці, яка вистояла під час Другої світової війни і сучасного повномасштабного вторгнення росії в Україну. Під час прогулянки можна подивитися об’єкти, які постраждали під час сучасної війни.

Читайте також: У «Києві Цифровому» тестують новий сервіс - рух громадського транспорту

На маршруті “Київ історичний” відвідувачі дізнаються про історію стародавнього Києва, його пам’ятки, архітектуру, про історичний центр – Майдан Незалежності та Поділ, а також про боротьбу українського народу за свободу та незалежність.

Під час екскурсії маршрутом “Київ хрещатий” гості та жителі столиці можуть ознайомитися з інформацією про старовинне та сучасне місто, а також про історію людей, які його формували, створювали і будували.

Під час прогулянки маршрутом “Київ гастрономічний” відвідувачі дізнаються про смаколики, які з’явилися саме в столиці та стали відомими не лише в усій Україні, але й у всьому світі. Наприкінці прогулянки усіх охочих пригощають одним із фірмових традиційних напоїв.

Під час екскурсії “Київ туристичний” учасники дізнаються про столицю як про одне з найвідоміших туристичних міст України та Європи.

Управління туризму та промоцій КМДА і комунальне підприємство “Київський міський туристично-інформаційний центр” проводять окремі прогулянки для внутрішньо переміщених осіб із тимчасово захопленого росіянами Маріуполя.

Загалом участь у прогулянках взяли близько 200 осіб.

Прогулянки містом проводять у вихідні за попередньою реєстрацією. За анонсами можна стежити на сторінці Управління туризму та промоцій у Фейсбуці.

Для безпеки учасників на екскурсійних маршрутах передбачені укриття.

Читайте також: Мерія Парижа ухвалила угоду про співпрацю з Києвом

Як повідомляв Укріформ, у Києві благодійний фонд Future for Ukraine (FFU) та NFT-проєкт “Мамо, я бачу війну” організували виставку дитячих малюнків під назвою “Діти. Війна. Майбутнє”, що діятиме на станціях метро “Золоті ворота” та “Майдан Незалежності” із 9 по 17 липня.

Фото: bigkyiv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-