У Києві викрили банду, яка пограбувала поштове відділення на 90 мільйонів гривень

У Києві викрили банду, яка пограбувала поштове відділення на 90 мільйонів гривень

Укрінформ
Державне бюро розслідувань викрило злочинне угруповання, яке пограбувало одне із київських відділень Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України на 90 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

"Група осіб, у тому числі колишні правоохоронці, на початку березня, скориставшись воєнним станом та обстрілами прилеглої до відділення території, проникла до приміщення Державного підприємства спеціального зв’язку та викрала з поштових відправлень ювелірні вироби із золота та срібла, а також готівку на загальну суму близько 90 мільйонів гривень", - ідеться у повідомленні.

ДБР встановило усіх учасників злочинної організації. Затримані троє осіб. За місцем проживання фігурантів та осіб, які також можуть бути причетні до крадіжки, були проведені обшуки.

Також перевіряється можлива причетність до злочину працівників Держспецзв’язку.

У фігурантів виявили та вилучили готівку, близько 8 кг ювелірних виробів із золота та срібла (сережки, перстні, ланцюжки, кільця, підвіски та інше), декілька одиниць вогнепальної зброї з бойовими набоями до неї без дозвільних документів, а також осколково-фугасні снаряди до важкої техніки.

Читайте також: В Ірпені викрили посіпаку росіян, яка займалась мародерством разом із загарбниками

Затримані підозрюються у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з проникненням в інше приміщення, вчинених у великих розмірах та в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Як повідомляв Укрінформ, ДБР розслідує майже 600 кримінальних проваджень про державну зраду і колабораціонізм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-