«Київська Мадонна з немовлям» стала найкращою квітковою композицією про війну

«Київська Мадонна з немовлям» стала найкращою квітковою композицією про війну

Укрінформ
Перемогу в конкурсі на найкращу квітково-патріотичну композицію столиці здобула інсталяція "Київська Мадонна з немовлям", розроблена та висаджена озеленювачами Солом’янського району.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська державна адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

Конкурс був організований Управлінням екології та природних ресурсів КМДА спільно з комунальним об'єднанням "Київзеленбуд".

У голосуванні були представлені майже 30 квітково-патріотичних композицій, зокрема квітник у вигляді знаменитої марки з російським кораблем та композиція "Літак "Мрія", за основу якого взятий дитячий малюнок.

"У результаті голосування з великим відривом, отримавши 42% голосів киян, перемогла композиція "Київська Мадонна з немовлям". Вітаємо колектив-переможець із заслуженою перемогою! Також висловлюю подяку усім нашим озеленювачам, які в цей непростий час продовжують працювати, аби Київ залишався охайним і зустрів перемогу зеленим та квітучим", – наголосив очільник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Зазначається, що на церемонії нагородження була присутня Тетяна Блізняк, яка стала прототипом зображення "Київська Мадонна в метро".

Читайте також: Інсталяція «Привид Києва» стала найбільшою в Україні патріотичною композицією з квітів

Фото Тетяни, яка годує немовля, ховаючись від бомб у київському метро, наприкінці лютого зробив угорський журналіст Андраш Фьольдеш. Світлина стала популярною в інтернеті, а її героїню почали називати "Київською Мадонною".

Зроблене Фьольдешом фото надихнуло ілюстраторку Марину Соломенникову створити картину, героїня якої б уособлювала усіх матерів України під час війни.

Інсталяцію "Київська Мадонна з немовлям" озеленювачі Солом’янського району створили на транспортній розв’язці на вулиці Вадима Гетьмана.

За даними КМДА, площа квітника становить 149 кв. м. Для панно озеленювачі висадили 37 тисяч квітів. Також використали елементи з фанери та 1,5 тонни білої мармурової крихти.

Загалом для створення патріотичних композицій у Києві висадили 320 тисяч квітів. Усі вони були вирощені в теплицях та оранжереях районних підприємств, що входять до Київзеленбуду. Окрім української символіки – тризуб, прапори, вишиванки, рушники – були обрані також теми, що показують відчайдушну боротьбу України із російськими загарбниками.

Як повідомляв Укрінформ, створена в Подільському районі столиці інсталяція "Привид Києва" стала найбільшою квітково-патріотичною композицією України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-