"Київпастранс" та столичне метро отримають фінансову підтримку, щоб не було збоїв

Укрінформ
Депутати Київської міської ради врегулювали питання комплексної підтримки комунальних підприємств «Київпастранс» і «Київський метрополітен» в умовах воєнного стану.

Як передає Укрінформ, це рішення ухвалили 23 червня на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання., повідомляється на офіційному сайті міськради.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, київські комунальні підприємства надають безпечні та якісні послуги щодо перевезення пасажирів, а також забезпечують виконання мобілізаційних завдань.

Читайте також: Київрада встановила символічну плату за оренду комунальних приміщень силами безпеки і оборони

«З перших днів повномасштабної російсько-української війни київські транспортні підприємства виконують мобілізаційні завдання, зокрема щодо функціонування об'єктів КП «Київський метрополітен» в режимі укриття на випадок повітряних атак. З 24 лютого до 16 травня поточного року вони також безкоштовно перевозили пасажирів. Необхідно забезпечити сталу роботу транспортної інфраструктури міста Києва в умовах воєнного стану та створити сприятливі умови для збереження робочих місць співробітникам. Депутатський корпус прийняв рішення надати фінансову підтримку комунальним підприємствам «Київпастранс» та «Київський метрополітен» за рахунок коштів бюджету міста Києва в розмірі фактичних витрат цих підприємств за березень 2022 року на оплату праці з нарахуваннями для працівників», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Києві й області російські диверсанти перейшли в «сплячий режим» - Генштаб

Секретар Київської міської ради додав, що у цей складний воєнний час необхідно встановити додаткові соціальні гарантії для киян та забезпечити виплати заробітних плат для працівників комунальних підприємств.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві невдовзі будуть завершені роботи з відновлення контактної мережі тролейбусів, пошкодженої внаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-