СБУ викрила розкрадання 10 мільйонів на цифровій інвентаризації столичної нерухомості

СБУ викрила розкрадання 10 мільйонів на цифровій інвентаризації столичної нерухомості

Укрінформ
Служба безпеки України ліквідувала схему привласнення бюджетних коштів, виділених на цифрову трансформацію у сфері обліку столичного нерухомого майна.

Про це СБУ повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За висновками судово-економічної експертизи, учасники оборудки розікрали майже 10 млн грн, передбачених на оцифровку технічної документації об’єктів нерухомості», - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що незаконну діяльність організувало керівництво Київського міського бюро технічної інвентаризації спільно з представниками афілійованої ІТ-компанії.

Посадовці створили штучні умови для її перемоги у тендері на цифрову адаптацію облікових систем БТІ на загальну суму 30 млн грн.

При цьому посадовці навмисно завищили кошторис відповідних послуг і вивели частину грошей через конвертаційний центр на банківські рахунки підконтрольних комерційних структур, вказали в СБУ.

Під час обшуків в комунальному підприємстві, офісі приватної компанії та за місцями проживання організаторів махінації правоохоронці виявили печатки і документи понад 30 фіктивних фірм, документацію, серверне обладнання, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та "чорну" бухгалтерію з доказами протиправних дій.

Наразі заступнику начальника київського БТІ та його спільнику – керівнику приватної компанії повідомлено про підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Столичні ЦНАПи відновили реєстрацію місця проживання

Триває досудове розслідування для встановлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до схеми.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-