Кличко: Протасів Яр залишиться зеленою зоною, як мріяв Ратушний

Кличко: Протасів Яр залишиться зеленою зоною, як мріяв Ратушний

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що Протасів Яр залишиться зеленою зоною, як мріяв загиблий український воїн та громадський діяч Роман Ратушний.

Як передає Укрінформ, про це Кличко написав у Фейсбуці.

«Переконаний, ім‘я Романа буде увічнене в назві вулиці в Києві. А також житиме його справа захисту зелених зон Києва. Зокрема, Протасого яру. Мрія Романа здійсниться - Протасів яр залишиться зеленою зоною його рідного і улюбленого міста. Світла пам‘ять Роману…Справжньому Воїну!», - написав Кличко

Він додав, що Ратушний був молодим, розумним, активним, відважним, людиною честі і принципів.

«Роман пішов захищати Україну від початку широкомасштабного вторгнення російських варварів. Перед від’їздом на фронт він заїжджав у мерію, ми спілкувалися, обговорювали його ідеї, будували плани», - розповів мер.

Він додав, що загибель Ратушного - велика втрата для столиці, для нашої держави, бо саме такі, як він - майбутнє сильної і демократичної України.

Як повідомлялося, у Києві прощаються із загиблим воїном Ратушним, його поховають на Байковому кладовищі. Він загинув на Харківщині, був відомим столичним активістом, військовослужбовцем 93-ї бригади «Холодний Яр». Ратушний був у розвіддозорі в складі бойової групи і загинув під час виконання бойового завдання. Про загибель стало відомо 14 червня.

5 липня Роману Ратушному мало виповнитися 25 років. Він був учасником Революції гідності в 16 років, громадським активістом.

Із першого дня повномасштабного російського вторгнення брав участь в боях під Києвом, а потім вже у складі 93-ї ОМБР «Холодний яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

Роман Ратушний відомий, зокрема, боротьбою за збереження Протасового Яру від забудови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-