У столиці хочуть заборонити торгівлю піротехнічними засобами

У столиці хочуть заборонити торгівлю піротехнічними засобами

Укрінформ
У Києві планують заборонити реалізацію та проведення заходів з використанням піротехнічних засобів.

Відповідний проєкт рішення за ініціативи депутатів Київської міської ради Людмили Ковалевської та Володимира Прокопіва вже зареєстровано у Київській міській раді, передає Укрінформ.

Як зазначила депутатка Київради Людмила Ковалевська, вже більше 3 місяців в Україні повномасштабно триває російсько-українська війна, і мешканці столиці живуть у стані постійного емоційного напруження та різко реагують на всі звуки, які хоч трохи схожі на вибухи та авіаудари.

«Враховуючи специфіку дії піротехнічних засобів, які створюють шумовий ефект – хлопки та вибухи, необхідно заборонити їх використання та продаж на території міста Києва з метою зниження соціальної напруги серед мешканців. Реалізація піротехнічних засобів, у тому числі салютів, феєрверків, інших вибухових речовин, має бути заборонена під час дії воєнного стану та 30 днів після його припинення або скасування", - розповіла Ковалевська.

За її словами, Київрада має встановити додаткові соцгарантії для збереження ментального здоров’я киян та гостей міста, а також унеможливити розповсюдження паніки та дезінформації через використання піротехніки на теренах столиці.

Депутатка поінформувала, що після прийняття рішення Головному управлінню Нацполіції України у місті Києві буде надіслано звернення з проханням посилити заходи щодо недопущення продажу та використання піротехнічних виробів на території Києва.

Читайте також: Київщина отримала комплект Starlink

Як повідомляв Укрінформ, у КМДА поінформували, що у Києві з 16 травня була відновлена оплата за паркування.

Фото: КМР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-