У День Києва розкажуть про минуле Богоявленського собору Києво-Братського монастиря

У День Києва розкажуть про минуле Богоявленського собору Києво-Братського монастиря

Укрінформ
До Дня Києва запрошують на безкоштовну екскурсію "Залишки Богоявленського собору Києво-Братського монастиря (1654 р.) як новоявлена пам'ятка історії, археології та архітектури".

Про це повідомляє Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації у своєму Фейсбуці.

«До Дня Києва "Центр консервації предметів археології" запрошує на безкоштовну екскурсію "Залишки Богоявленського собору Києво-Братського монастиря (1654 р.) як новоявлена пам'ятка історії, археології та архітектури», - йдеться у повідомленні.

Під час екскурсії будуть розглядатися не лише історія унікальної споруди - Богоявленського собору Києво-Братського монастиря, але й викладені плани майбутніх робіт по пам'ятці.

Зазначається, що фундаменти Мазепиного храму, який був знищений у 1935 році, відкривались кілька разів, але цілеспрямованої археологічної роботи тут не проводилися. Тому залишки фундаментів, крипта та збережені археологічні предмети у землі на території головного корпусу Національного університету "Києво-Могилянської академії" складають цінність як залишки визначної пам'ятки, тісно пов'язаної з історією Київського братства та Києво-Могилянської академії.

Подія відбудеться 29 травня з 11:00 до 13:00. Місце зустрічі: вул. Григорія Сковороди, 2 (біля входу до 1 корпусу Національного університету "Києво-Могилянської академії").

Читайте також: Військова адміністрація назвала безпечні для відвідування парки і сквери Києва

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-