У столиці злочинна група викрала зі спецмайданчика майже 40 мотоциклів та автівок

У столиці злочинна група викрала зі спецмайданчика майже 40 мотоциклів та автівок

Фото, відео
Укрінформ
Поліцейські Києва затримали організовану групу осіб, яка викрала майно підприємства - мотоцикли та автомобілі, на суму понад 6 500 000 гривень.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на сайт Національної поліції.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, до поліції Києва із заявою звернувся директор одного із підприємств щодо викрадення мото- та автотранспорту з території автостоянки. У ході розслідування оперативники викрили шістьох спільників.

«Ми провели комплекс оперативно-розшукових та слідчих дій, аби встановити причетність до злочинів організованої групи осіб. Як нам відомо, організатор спланував дії п’ятьох учасників. У подальшому, озброївшись автоматичною зброєю та розподіливши ролі, зловмисники приїхали на територію спецмайданчика для тимчасового зберігання транспортних засобів та, погрожуючи охоронцям, незаконно заволоділи автомобілями та мотоциклами. Загалом фігуранти викрали 39 транспортних засобів, сума збитків становить понад 6 500 000 гривень», - сказав начальник управління карного розшуку столичного главку Сергій Махно.

За даними поліції, після того, як зловмисники вивезли з території спецмайданчика автівки та мотоцикли, вони відігнали їх у гаражні бокси в інший район столиці. Слідчі вилучили 10 транспортних засобів, місцеперебування інших на даний час встановлюється. Окрім того, правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання зловмисників та вилучили мобільні телефони та зброю.

«Шістьох спільників затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це – місцеві мешканці, 1968, 1972, 1971, 1976, 1996, років народження, та громадянин іншої держави, 1987 року народження. Троє з них вже потрапляли у поле зору поліцейських, а один перебуває у статусі обвинуваченого. За погодженням із Київською міською прокуратурою ми повідомили затриманим про підозру за незаконне заволодіння транспортними засобами, вчинене у складі організованої групи. Їм загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Окрім того, ми подали до суду клопотання про обрання порушникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою», - додав Махно.

Читайте також: Україні потрібна легалізація обігу зброї - Резніков

Фігурантам справи загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-