Столична кільцева електричка стане частиною проєкту Kyiv City Express

Столична кільцева електричка стане частиною проєкту Kyiv City Express

Фото
Укрінформ
Київська кільцева електричка стане частиною проєкту із запуску оновленого приміського сполучення Kyiv City Express.

Як передає Укрінформ, про це розповів голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін, повідомляє пресслужба компанії.

За словами Камишіна, війна дала поштовх для розвитку розпочатого у 2021 році проєкту Kyiv City Express.

«Київська кільцева електричка стане частиною цього проєкту. Менш ніж за місяць вона перевезла понад 200 тисяч пасажирів. Сьогодні ми ставимо на маршрут модернізований уже під час війни на власному підприємстві електропоїзд. Таким чином, по кільцю Києва курсують виключно модернізовані електрички», — зазначив він.

Також компанія під час війни відновила зупинкову платформу на маршруті електрички.

Член правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський розповів, що з 19 квітня київська кільцева електричка робитиме зупинку на платформі Київська Русанівка.

«Ця зупинка не функціонувала з 2011 року та була в занедбаному стані. Ми в короткі терміни її реанімували. Зокрема відремонтовано та укріплено платформу. Ця зупинка буде точно популярною у мешканців Русанівки, Березняків, Соцміста та інших прилеглих кварталів», — сказав він.

В Києві запустили в експлуатацію станцію Русанівка / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Керівник приміських перевезень Укрзалізниці Олександр Болдов додав, що у відремонтованій електричці зробили підсвітку зони посадки та висадки пасажирів, оновили санвузли, пристосували її для перевезення людей з інвалідністю (з окремими місцями), передбачили окремі місця для перевезення велосипедів, встановили нові ергономічні сидіння для пасажирів, встановили нову енергозаощадливу систему освітлення, систему пожежогасіння, інформаційну систему та інше.

З 21 березня 2022 року Укрзалізниця запустила рух електропоїздів за маршрутом Дарниця — Святошин, а з 27 березня відновила повноцінний рух кільцем. Наразі електричка робить 20 зупинок на своєму маршруті.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський під час виступу на форумі «Україна 30. Міжнародна політика» у лютому 2021 року анонсував запуск нового проєкту з покращення приміського залізничного сполучення City Expres. Планувалося, що перший етап проєкту реалізовуватиметься у Києві, Харкові та Дніпрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-