Метро Києва проводить онлайн-опитування щодо перейменування 5 станцій

Метро Києва проводить онлайн-опитування щодо перейменування 5 станцій

Укрінформ
15 квітня розпочалося онлайн-опитування щодо зміни назв 5 станцій метро. Кияни можуть запропонувати свою назву до 15 травня. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив начальник комунального підприємства «Київський метрополітен» Віктор Брагінський у Фейсбуці.

«Нещодавно я запропонував змінити назви 5 станцій метрополітену – «Мінську», «Героїв Дніпра», «Берестейську», «Дружби народів» та «Площу Льва Толстого». Ця ініціатива знайшла широку підтримку. У соцмережах з’явилося багато варіантів. Сьогодні ми розпочинаємо онлайн опитування, яке можна пройти до 15 травня і запропонувати свою назву. Після цього ми опрацюємо надані варіанти і проведемо постанційне голосування за остаточну назву», - розповів він.

Також свій висновок зробить профільна комісія з перейменувань. Тоді проєкт рішення буде винесено до сесійної зали.

«Хочу наголосити, що питання перейменування не є пріоритетним зараз. Зовсім ні. Київ оживає, однак війна не скінчилася. Тому ми відновлюємо інфраструктурну і транспорту роботу, зважаючи на безпекову ситуацію та всі можливі ризики. Водночас як уже назвали цей процес, дерусифікація, це також робота, яку маємо зробити. Тому дякую за підтримку колегам, знаю, що вона є фактично у всіх фракціях і продовжуємо рухатися до перемоги разом! Слава Україні!», - наголосив він.

Читайте також: Без рф та білорусі: у Києві до 9 травня перейменування вулиць обговорять онлайн

Як повідомляв Укрінформ, начальник комунального підприємства «Київський метрополітен» Віктор Брагінський звернувся до міського голови столиці Віталія Кличка з ініціативою перейменування 5 станцій метро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-