Київ з понеділка відновлює дистанційне навчання у школах та вишах

Київ з понеділка відновлює дистанційне навчання у школах та вишах

Укрінформ
Київ продовжує жити і працювати в умовах воєнного стану. Педагогічні колективи столиці готові почати освітній процес у дистанційному режимі з 28 березня.

Як передає Укрінформ, про це розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, повідомляє пресслужба КМДА.

«З понеділка заклади загальної середньої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти столиці відновлять навчання в онлайн форматі. Ми приймали це рішення, спираючись на думку фахівців, в першу чергу психологів, які підтримують відновлення навчального процесу. Мета дистанційного навчання під час війни – не лише засвоєння нових знань, а й психологічна підтримка, спілкування, перемикання уваги дітей. Викладачі отримали чіткий сигнал – навчання в даних умовах має бути без негативних оцінок або об’ємних домашніх завдань – воно повинно стати допомогою дитині, а не черговим стресом та хвилюваннями. Зараз не час фокусуватися тільки на вивченні нового матеріалу. Заняття мають бути орієнтованими і на повторювання – це буде ефективніше», – зауважив Мондриївський.

Також заступник голови КМДА нагадав, що місто має достатній досвід та потужну базу для організації дистанційного навчання.

«Київ має досвід проведення такого навчання ще з часів карантинних обмежень. Напередодні педагогічні колективи вже розпочали навчальні, психологічні та розвивальні консультації з дітьми. Задля цього директори закладів освіти отримали чітку інструкцію, які платформи можна використовувати та яка мета залучення учнів» – зазначив Мондриївський.

Він додав, що як для юних киян, так і для вчителів, у місті створено потужну мережу онлай-сервісів для розвитку та підтримки.

Як повідомлялося, у Києві з 28 березня почнуть відключати опалення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-