У Києві встановлюють захисні конструкції для пам’яток культурної спадщини

У Києві встановлюють захисні конструкції для пам’яток культурної спадщини

Укрінформ
Останні кілька днів у Києві встановлюють захисні конструкції для пам’яток культурної спадщини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА.

Роботи з монтажу спільно із небайдужою громадськістю здійснює Департамент охорони культурної спадщини на виконання доручення Київського міського голови Віталія Кличка за підтримки профільного заступника голови КМДА Володимира Прокопіва.

«Уже завершили роботи біля пам’ятника Самсону, щодо експозиції музею Михайлівського собору, на Кам’яниці київського війта. Завершуємо захист пам’ятника Володимиру. Днями розпочнемо роботи біля пам’ятників Сковороді, Богдану Хмельницькому і далі за списком», – повідомив директор Департаменту Олександр Никоряк.

Він зазначив, що далі триватимуть роботи на пам’ятниках Грушевському, Шевченку, Лисенку, Сагайдачному, на монументі й колоні Магдебурзького права. Також Департамент вишукує варіанти 3D-моделювання важливих культурних та історичних пам’яток, будівель, які можуть потрапити під вогонь російських окупантів.

За словами Никоряка, важливо, що громадськість долучається до захисту пам’яток та культурних об’єктів від можливого знищення російськими окупантами. Зокрема, силами активістів здійснені роботи в Театрі на Подолі, захищено мозаїки на фунікулері.

Никоряк звернувся до всіх небайдужих представників будівельного бізнесу долучитися до захисту пам’яток Києва.

Зокрема, серед нагальних потреб: фахівці з монтажу будівельних лісів та опалубки, будівельні альпіністи, водій маніпулятора, ліси будівельні металеві, опалубна фанера, дошка, супердифузійна мембрана вогнестійка, дизельний генератор на 5 кВт, маніпулятор.

Ті, хто має можливість допомогти за цими пунктами, можуть звернутися за телефоном: 098 689 63 22.

Як повідомлялося, у Києві від початку широкомасштабного російського вторгнення пошкоджено 87 житлових будинків, 10 приватних садиб, 6 садочків та 12 шкіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-