На Майдані Незалежності - симфонічний концерт із закликом закрити небо над Україною

На Майдані Незалежності - симфонічний концерт із закликом закрити небо над Україною

Фото, відео
Укрінформ
На Майдані Незалежності у Києві вроводиться мистецька акція «Вільне небо/Free Sky» на підтримку заклику українського народу та Президента України Володимира Зеленського до країн світу закрити небо над нашою країною та зупинити війну.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, мистецька акція розпочалася о 13:10 у Києві.

Музиканти симфонічного оркестру «Київ-Класик», які залишилися в столиці, під керівництвом диригента, артиста ЮНЕСКО в ім'я миру Германа Макаренка виконають гімн України та гімн Європи (фрагмент «Оди до радості» Людвіга ван Бетховена), а також низку відомих українських музичних творів.

Мистецька акція «Вільне небо/Free Sky» на Майдані Незалежності / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Зокрема, у виконанні оркестру пролунають: фрагмент балету «Лілея» українського композитора Костянтина Данькевича за однойменною баладою Тараса Шевченка; «Козачок» із першої опери на лібрето українською мовою «Запорожець за Дунаєм» Семена Гулака-Артемовського; українська народна пісня «Ніч яка місячна»; фрагмент увертюри до опери «Тарас Бульба» Миколи Лисенка.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав українців та громадян по всьому світу вийти на мітинги та просити закрити небо над Україною.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-