У Києві вшанували пам'ять воїнів, загиблих у боях за Дебальцеве

У Києві вшанували пам'ять воїнів, загиблих у боях за Дебальцеве

Відео
Укрінформ
На Аскольдовій могилі у Києві вшанували пам'ять воїнів, які стримували російську навалу під час Дебальцевської операції впродовж січня-лютого 2015 року. 

Захід провели біля Меморіалу-триптиху "Іловайськ. ДАП. Дебальцеве", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Організаторами заходу стали Громадська спілка "Творче патріотичне об'єднання "Музичний батальйон" та Парафія церкви св. Миколая Мир Лікійського на Аскольдовій Могилі.

"Під час нової загрози повномасштабного російського вторгнення урочистий захід покликаний привернути додаткову увагу світу й суспільства до військового злочину Росії проти України. Маємо показати, що ми пам'ятаємо загиблих, шануємо та підтримуємо Збройні Сили України і не віддамо нашу країну окупантам", - зазначили організатори.

Захід розпочався з панахиди за полеглими воїнами під час боїв з російським агресором на Дебальцевському плацдармі. Богослужіння провели святі отці Української греко-католицької церкви та Православної церкви України.

Участь узяли представники Генштабу ЗСУ, Міністерства оборони України, Міністерства у справах ветеранів, а також родичі загиблих героїв та ветерани російсько-української війни.

Присутні вшанували пам'ять загиблих покладанням квітів до Меморіалу та хвилиною мовчання.

Читайте також: На Закарпатті вшанували пам'ять військових, загиблих у боях за Дебальцеве

"Ворог безмежно створює брехню і фейки, аби зламати нашу волю до перемоги. Тому, на мою особисту думку, час об'єднатися. Об'єднатися навколо пам'яті тих, хто поліг у тих боях і на цій війні. Ми пам'ятаємо про наслідки війни і до чого вони привели. Зараз ми інші. У нас з'явилася воля до перемоги. Щоб зламати цю волю, ворог зосередив стотисячне військо і лякає нас", - сказав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Бої за Дебальцеве – один із найтрагічніших епізодів війни на сході України. Героїчна оборона цього міста стала символом незламності та мужності українських військових. Зимові бої за Дебальцеве або Дебальцевський плацдарм тривали в період 21 січня - 18 лютого 2015 року.

Читайте також: Секретар РНБО нагадав Росії, з чого починати виконання «Мінська»

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, під час бойових дій у районі Дебальцева з 15 січня по 18 лютого загинуло 110 військовослужбовців. За час оборони Дебальцевського виступу загинуло 136 воїнів.

Фото: gazeta.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-