У Києві оновлять систему оповіщення у випадку надзвичайної ситуації

У Києві оновлять систему оповіщення у випадку надзвичайної ситуації

Укрінформ
У Києві запрацює оновлена система оповіщення містян у випадку надзвичайної ситуації.

Як передає Укрінформ з посиланням на Київську міську державну адміністрацію, про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його даними, цьогоріч із бюджету Києва виділені 11 млн грн на початок оновлення системи оповіщення містян у випадку надзвичайної ситуації. Зокрема планується перехід від аналогової моделі оповіщення до цифрової, що "більш релевантною з погляду вимог часу і технологій".

Концепт та відповідний проєкт нової системи міські спеціалісти розробили минулого року.

Читайте також: Резніков заявив, що українцям не потрібно збирати «тривожні валізи»

Як зазначається, аналогів нової системи оповіщення в Україні немає. За приклад фахівці брали системи, що працюють у Польщі, Нідерландах, Німеччині та Сполучених Штатах Америки.

"В умовах ризику подальшої зовнішньої агресії та небезпеки зовнішнього конфлікту ми змушені діяти рішуче для захисту Києва та його мешканців. У першу чергу, мова йде про те, щоб усі ланки цивільного захисту міста працювати швидко і дієво", - наголосив Пантелеєв.

За його словами, система оповіщення є гарантією чіткої координації дій у випадку надзвичайної події з урахуванням масштабу та причини.

"На жаль, деякі елементи системи оповіщення, попри їхній робочий стан, не модернізувались десятки років. Нова система оповіщення включатиме ширший перелік каналів комунікації, можливість диференційованих сигналів для різних територій та груп населення, залежно від загрози", - зазначив заступник голови КМДА.

Читайте також: «Підготуватись до найгіршого сценарію»: Київ створює штаб територіальної оборони

Також він повідомив про оновлення інструкцій для різних груп та категорій щодо порядку дій у разі надзвичайної ситуації та інструкції для населення стосовно того, на які канали комунікації звертати увагу і які дії вчиняти після сигналу тривоги.

Крім того, планується оновлення інструкцій для різних типів закладів та установ, враховуючи специфіку – медичні заклади, школи та дитячі садки, заклади соціального захисту тощо.

Як повідомляв Укрінформ, за останні сім років кількість укриттів у Києві на випадок надзвичайної ситуації збільшилась утричі. Так, загалом у столиці до фонду захисних споруд цивільного захисту входять понад 500 сховищ, які розташовані на об’єктах критичної інфраструктури і призначені для захисту працюючої зміни, та майже 4,5 тис. споруд подвійного використання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-