Завод «Радикал» забруднив у Києві повітря і ґрунт - у небезпечній зоні станція метро та ТРЦ

Завод «Радикал» забруднив у Києві повітря і ґрунт - у небезпечній зоні станція метро та ТРЦ

Укрінформ
Рівень концентрації небезпечних речовин на території заводу "Радикал" та прилеглої у радіусі 300 м території перевищує допустимі норми у 145 разів в атмосферному повітрі та у 35 разів - у ґрунті.

Про це під час пресконференції повідомив перший заступник керівника Київської місцевої прокуратури №5 Антон Єфімов, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Наразі рівень концентрації ртуті в атмосферному повітрі як на території заводу "Радикал", так і на прилеглих земельних ділянках - заміри проводилися в кількох точках - перевищує гранично допустимі норми в окремих місцях у 145 разів, а в ґрунті - до 35 разів", - сказав він.

Читайте також: Збитки на 40 мільярдів: прокуратура повідомила про підозру заступнику голови КМДА

Єфімов уточнив, що йдеться про територію заводу "Радикал" та територію в радіусі 300 метрів від неї. "Там і торговий центр, і станція метро, і ряд нових житлових забудов також підпадають під це забруднення", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці підозрюють заступника голови Київської міської державної адміністрації та колишнього ліквідатора відкритого акціонерного товариства «Радикал» у завданні 40 млрд грн збитків через забрудненням ртуттю території.

Читайте також: Зеленського просять збільшити штрафи за сміття - петиція зібрала необхідні голоси

Сьогодні заступнику голови КМДА Петру Пантелеєву вручили підозру у справі приватного заводу «Радикал».

У КМДА зазначили, що на заводі «Радикал», який не є і ніколи не був у муніципальній власності, накопичилися шкідливі відходи у результаті недбальства власників. Попри те, що міська влада забезпечила вивезення понад 300 тонн шкідливих матеріалів, а в листопаді 2021 року за ініціативи міста розпочалася реалізація проєкту для безпечної утилізації небезпечних відходів на території, правоохоронні органи звинувачують заступника голови КМДА у бездіяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-