У Кличка сказали, де розміщені укриття для населення Києва

У Кличка сказали, де розміщені укриття для населення Києва

Укрінформ
Для забезпечення захисту населення, в разі виникнення надзвичайних ситуацій чи воєнних дій, в столиці створений фонд захисних споруд цивільного захисту.

Як передає пресслужба мера, про це розповів Київський міський голова, голова Асоціації міст України Віталій Кличко після засідання правління АМУ, передає Укрінформ.

"Він, зокрема, включає сховища та споруди подвійного призначення. У сховищах укриття отримують працівники підприємств і установ, які продовжують свою діяльність в особливий період і забезпечують життєдіяльність міста, персонал медичних закладів. Захист же населення здійснюється у спорудах подвійного призначення. Таких, як: підземні приміщення метрополітену, підземні паркінги, цокольні, підвальні та напівпідвальні приміщення в будинках", - сказав Кличко.

Зазначається, що ці укриття в мирний час використовуються, зокрема, і для господарських, культурних чи побутових потреб населення. Тобто, в них може бути зараз, наприклад, аптека, банк, кав’ярня, перукарня. У разі виникнення надзвичайних ситуацій ці укриття, за рішенням райадміністрацій міста, будуть використовувати для захисту населення.

Читайте також: Метро буде головним бомбосховищем Києва у разі вторгнення РФ – Кличко

Інформація про місця укриття населення в столиці розміщена на офіційних сайтах районних адміністрацій Києва. Також адреси вказані на карті, що розміщена на сайті КМДА.

На сьогодні райадміністраціями сплановано використання понад 500 сховищ та 4 500 об’єктів подвійного призначення. Загальна місткість захисних споруд – близько 2 млн 8 тис. осіб.

Також у разі виникнення надзвичайної ситуації для привернення уваги населення вмикаються сирени. Сирени означають сигнал цивільної оборони «УВАГА ВСІМ!». Почувши такий сигнал, треба негайно увімкнути гучномовець, радіоприймач або телевізор і слухати повідомлення.

Читайте також: Киянам порадили зібрати «тривожну валізу» на випадок наступу РФ – що в ній має бути

Кличко додав, що у Києві розгорнули і активну роботу зі створення системи територіальної оборони. Розроблена система управління територіальної обороною столиці. Відпрацьовують питання організації управління містом в умовах відсутності мобільного зв’язку, інтернету. Налагоджено взаємодію з Командуванням Сил територіальної оборони Збройних сил України та іншими складовими сил оборони та безпеки щодо якісної роботи штабу зони територіальної оборони. Вперше в 2021 році в Києві проведели масштабні спільні навчання територіальної оборони. Під час яких відпрацювали взаємодію бригади та штабів територіальної оборони районних адміністрацій столиці.

Читайте також: Протитанкових засобів у нас більше, ніж потенційних мішеней – Резніков

Щомісяця 112-та бригада територіальної оборони проводить практичні заняття з бойовою стрільбою – «Єдині стрілецькі дні». Та майже кожну суботу резервісти територіальної оборони збираються на заняття на добровільній основі.

Як повідомляв Укрінформ, у січні цього року Київрада ухвалила програму «Захисник Києва» на 2022-2024 роки, яка передбачає фінансування потреб з оборонних питань столиці в обсязі понад 110 млн грн. За цією програмою, зокрема, заплановане розгортання об’єднаного навчального центру для підготовки всіх підрозділів муніципальної безпеки, в тому числі територіальної оборони, обладнання приміщень для розміщення батальйонів тероборони в кожному районі, розгортання навчальних центрів, рекрутингових центрів.

Як повідомлялося, до лав територіальної оборони Києва записались близько 600 резервістів, а потрібно ще кілька тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-