У Києві попереджають про ожеледицю та сильний вітер

У Києві попереджають про ожеледицю та сильний вітер

Укрінформ
У Києві у понеділок, 3 січня, вночі на дорогах ожеледиця, протягом доби пориви вітру до 20 м/с.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА.

За даними Українського гідрометцентру, 3 січня вночі на дорогах ожеледиця, протягом доби пориви вітру 25-20 м/с (I рівень небезпечності, жовтий).

"Для уникнення травматизму Департамент муніципальної безпеки закликає киян бути обережними, пересуваючись містом, і рекомендує дотримуватись порад під час ожеледиці", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, водіям потрібно дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій; при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ слід знижувати швидкість до мінімуму; не забувати ввімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі; не використовувати автотранспорт із літніми шинами.

Пішоходам рекомендують ходити не поспішаючи, ноги слід злегка розслабити і трохи зігнути у колінах, та ступати на всю підошву; не тримати руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і важких травм, особливо переломів та струсів мозку, розмахувати руками в такт ходьби – так краще утримати рівновагу; при порушенні рівноваги під час ходьби в ожеледицю – спробуйте швидко присісти, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах. Крім того, потрібно бути уважними й на тротуарі – автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати; слід враховувати, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується у 4-5 рази.

Пішоходам під час ожеледиці також необхідно бути особливо уважними на проїжджій частині – переходити дорогу лише у визначених місцях на дозволений сигнал світлофора.

У КМДА також нагадали водіям, що у період погіршення погодних умов не варто залишати авто на тротуарах, крайніх смугах доріг та узбіччях, аби не заважати працювати спецтехніці. Автівки, які заважають дорожникам, евакуюють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-