У Києві виклали адреси майже 200 ялинкових базарів – вони працюють останній день

У Києві виклали адреси майже 200 ялинкових базарів – вони працюють останній день

Укрінформ
У Києві працюють майже 200 офіційних ярмарків із продажу живих новорічних дерев.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

"Майже 200 офіційних ярмарків із продажу живих новорічних дерев працюватимуть у столиці до 31 грудня. Про це нагадує Департамент промисловості та розвитку підприємництва. Адресний перелік 187 сезонних ярмарків із продажу ялинок у Києві за посиланням", - ідеться в повідомленні.

Згідно з вимогами до офіційних ярмарків, усі ялинки, сосни та смереки мають бути чиповані або містити етикетки. У чипі чи індивідуальному номері штрихкоду міститься вся інформація про дерево, що захистить споживачів від придбання незаконно зрублених дерев.

Територія офіційного ярмарку має бути обов’язково огороджена. Локація повинна містити інформацію про режим роботи та суб’єкта підприємницької діяльності, який здійснює продаж.

Крім того, у наявності в продавців має бути лінійка для виміру розміру новорічного дерева та оприлюднена вартість погонного метра.

Нелегальні ялинкові базари підлягають демонтажу. Станом на 30 грудня у Києві демонтовані майже 30 таких локацій. Найбільше - у Деснянському та Дарницькому районах.

З метою попередження самовільної вирубки хвойних дерев охорона відповідних насаджень у парках, скверах та лісах Києва впродовж новорічно-різдвяних свят посилена. Штраф за самовільну вирубку може сягати понад дві тисячі гривень.

Щоб новорічне дерево принесло користь і після свят, рекомендується здати його в пункт прийому.

На базі підприємств комунального об'єднання "Київзеленбуд" із 4 січня почнуть працювати 15 таких пунктів.

Зокрема 10 пунктів відкриють на територіях виробничих баз районних комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень і 5 – на територіях садиб лісництв комунального підприємства "Дарницьке Дарницьке лісопаркове господарство".

Принести ялинку на утилізацію можна буде в будні з 07:00 до 21:00 до 31 січня включно.

Локації та контакти відповідальних осіб можна переглянути на мапі.

У пунктах утилізації дерева подрібнюють на щепу, яка використовується для мульчування лунок вічнозелених рослин. Узимку мульча захищає ґрунт від промерзання, а в теплу пору року допомагає зберегти водний баланс та захищає від пересихання і перегріву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-