У Києві почала роботу служба допомоги постраждалим від домашнього насильства

У Києві почала роботу служба допомоги постраждалим від домашнього насильства

Фото
Укрінформ
У структурі Оболонського районного в місті Києві центру соціальних служб запрацювала Спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА.

«Цей заклад створено за кошти державної субвенції. Дуже важливо, що держава розуміє існування проблеми насильства та фінансує такі об‘єкти, які допомагають її вирішити. Впевнена, що нова служба стане чудовим доповненням для нашої міської системи протидії та запобігання домашньому насильству», – сказала заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Новий заклад буде працювати за адресою: вул. Попова,1.

Зазначається, що нова служба дасть можливість здійснювати наступні заходи для допомоги постраждалим: надання первинної консультаційної та психологічної допомоги, у тому числі із залученням фахівців інших загальних або спеціалізованих служб підтримки; надання постраждалій особі або її законному представнику (якщо такий представник не є кривдником) інформації про права такої особи, а також отримання нею подальшої підтримки та надання їй за потреби контактів суб’єктів соціальної роботи;

Також відбуватиметься проведення оцінки потреб постраждалої особи; визначення необхідності в екстреній психологічній допомозі (кризовій інтервенції) та вирішення питання щодо направлення постраждалої особи до загальної чи спеціалізованої служби підтримки постраждалих осіб; надання юридичної допомоги.

Як повідомлялося, у Києві відкрився новий притулок для жінок і жінок з дітьми, що постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-