У центрі зайнятості назвали найпопулярніші професії у столиці

У центрі зайнятості назвали найпопулярніші професії у столиці

Укрінформ
Станом на кінець нинішнього року найбільший попит на столичному ринку праці спостерігається на кваліфікованих робітників, вчителів, медиків, інженерів, водіїв комунального транспорту.

Про це повідомив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич в інтерв’ю Укрінформу.

“Станом на початок грудня найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників, вчителів, вихователів, лікарів, інженерів, медсестер, водіїв автотранспортних засобів, трамваїв та тролейбусів”, - сказав він.

Білич зазначив, що у роботодавців столиці більш затребувані працівники робітничих професій. Також, за його словами, потрібно дуже багато водіїв різних категорій.

“Місто завжди шукає водіїв тролейбусів, трамваїв. Ми навчаємо таких людей протягом трьох місяців під гарантоване працевлаштування”, - підкреслив директор КМЦЗ.

Окрім того, він наголосив, що також є потреба в юристах, але – з досвідом.

Що стосується медиків, то “є катастрофічна необхідність у медичному персоналі, особливо сьогодні, в умовах пандемії”.

За словами Білича, серед тих, хто перебуває на обліку як безробітний, - 80% службовці.

При цьому найбільший дефіцит вакансій спостерігається для бухгалтерів, керівників та заступників керівників підприємств, менеджерів різних спеціалізацій, начальників та заступників начальників відділів, економістів, адміністраторів, додав він.

Як повідомлялося, послугами служби зайнятості Києва у січні-листопаді 2021 року скористалися понад 60 тисяч громадян, які шукали роботу, з них 49 тисяч осіб мали статус зареєстрованого безробітного.

Загалом столичній службі зайнятості вдалось забезпечити роботою понад 12 тисяч громадян.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-