Столицю за рік «очистили» від майже 25 тисяч рекламних вивісок

Столицю за рік «очистили» від майже 25 тисяч рекламних вивісок

Укрінформ
У Києві за 2021 рік було демонтовано майже 25 тисяч незаконних конструкцій та вивісок, які не відповідають правилам розміщення реклами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА з посиланням на заступника голови КМДА Валентина Мондриївського.

«Станом на кінець грудня демонтажні бригади КП «Київреклама» прибрали з вулиць Києва 24 555 незаконних рекламних конструкцій та вивісок. Така кількість демонтажів стала рекордною у порівнянні з іншими роками, а найбільш «кількісним» виявився липень – 2 555 демонтажів», – сказав Мондриївський.

Він підкреслив, що найбільшу кількість конструкцій було демонтовано на фасадах будівель, адже саме вони найбільше потерпають від незаконних вивісок та рекламних конструкцій. У цьому році було демонтовано 17 755 незаконних конструкцій на фасаді. Серед них – один із найбільших банерів на будинку на вул. Драйзера, розмір якого сягнув 555 кв. м. Наймасштабніші демонтажі відбулись на фасадах Подолу, біля Центрального вокзалу та на вул. Великій Васильківській. А найбільше повторних демонтажів у одній локації відбулося на фасадах Повітрофлотського проспекту, де вдруге зняли майже 70 незаконних конструкцій.

Зазначається, що у місті вже майже закінчена робота з демонтажу великих наземних конструкцій, які перевищують норми розмірів у своїй форматній зоні. Серед яких 21 суперсайт заввишки з 5-поверхівку та площею близько 100 кв. м.

Як повідомлялося, на проспекті Академіка Глушкова навпроти Національного комплексу «Експоцентр України» завершився демонтаж понад 40 тимчасових споруд, що розміщувалися без дозвільних документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-