Кличко анонсував 20 заходів у Києві до 300-річчя Сковороди

Кличко анонсував 20 заходів у Києві до 300-річчя Сковороди

Фото
Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко підписав меморандум між Київською міськрадою та Всеукраїнським громадським оргкомітетом із відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА.

«Підписанням цього документа ми засвідчуємо, що разом проведемо в Києві понад 20 заходів, присвячених пам’яті й творчості Григорія Сковороди. Відбудуться ці заходи протягом наступного року. Українці повинні знати більше про своїх видатних земляків. І столична влада усіляко цьому сприятиме», – сказав Кличко.

Він зазначив, що також для вшанування пам’яті та популяризації творчості Сковороди у столиці планують встановити фонтан із пам’ятником видатному діячеві.

У церемонії підписання меморандуму взяли участь голова оргкомітету «Сковорода 300» Олесь Доній, директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова, члени наглядової ради оргкомітету та депутати Київради.

Всеукраїнський громадський оргкомітет із відзначення дати «Сковорода 300» координує громадські ініціативи, присвячені відзначенню пам’ятної дати та діяльність «сковородинівських комітетів» в Україні. До наглядової ради оргкомітету «Сковорода 300» входять: Олесь Доній, Ян Валєтов, Семен Глузман, Олександра Гуменна, Любко Дереш, Костянтин Дорошенко, Геннадій Друзенко, Тарас Компаніченко, Ігор Піддубний, Олексій Толкачов та інші громадські діячі.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила постанову "Про відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Савича Сковороди" (№4084), у якій пропонується урочисто відзначити ювілей на державному рівні.

Фото в тексті: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-