Кияни обирають імена для пари чорних лебедів, які з’явилися на озері Вирлиця

Кияни обирають імена для пари чорних лебедів, які з’явилися на озері Вирлиця

Фото
Укрінформ
Кияни обирають імена для пари чорних лебедів, які в середині грудня оселилися на озері Вирлиця поблизу метро «Харківська».

Голосування розміщене на сторінці Фейсбуку Екопарк Вирлиці, повідомляє Укрінформ.

«Настав час запустити голосування за найкращі імена для пари чорних лебедів, які завітали на Вирлицю і яких ми всі вже так полюбили. Ви придумали дуже багато класних варіантів, тож вибирати є з чого», - йдеться в дописі.

Небайдужі мешканці столиці запропонували 20 варіантів імен – Адам і Єва, Руслан і Людмила, Наталка і Петро. Але поки що більшість віддала голоси за пропозицію Вирлик і Вирлиця.

Нещодавно до чорних лебедів приїжджали фахівці з Kyiv Animal Rescue Group, аби пересвідчитися, що ті не потребують допомоги.

Вони кілька годин спостерігали за птахами, та не зафіксувавши зовнішніх ушкоджень та ознак хвороби, все ж вирішили спробувати відловити лебедів, щоб переконатися, що ті можуть нормально літати.

«Логіка проста: 1. Якщо птахи все ж хворі чи мають підрізані крила, то злетіти не зможуть, а отже потребують допомоги і опіки, бо не матимуть можливості самі покинути водойму якщо їм стане некомфортно. 2. Якщо ж з крилами все гаразд, то при спробі впіймати птахів, вони просто піднімуться в повітря», - йдеться в повідомленні.

Обидва лебеді легко перелетіли на середину озера і таким чином продемонстрували, що з ними все в порядку.

Спеціалісти Команди порятунку тварин кажуть, що упіймати таких птахів практично неможливо, та й немає потреби. Зараз вони можуть дбати про себе самі, що й роблять.

Але це зовсім не закінчення історії: якщо озеро повністю замерзне, а лебеді з нього не полетять, доведеться знову викликати Команду порятунку.

А наразі кияни ідуть на озеро, щоби насолодитися незвичайними для столиці птахами і погодувати їх.

До речі, фахівці попереджають, що їх не можна годувати хлібом. Натомість вони із задоволенням і без шкоди для здоров’я їстимуть пшеницю, кукурудзяну крупу та відварені овочі (буряк, морква, картопля).

Птахи з’явилися на озері в середині грудня. Перші фотографії та відео місцеві жителі публікували 16-17 грудня.

У розмові з «Хмарочосом» орнітолог Віталій Казанник припустив, що лебеді втекли від приватного власника. Вони могли прорвати вольєр й, оскільки це пара, разом і полетіли. Про це свідчить і те, що лебеді поводять себе як ручні.

Фото: Svitlana Derevianko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-