У КМДА з’явилася мінікопія зі шрифтом Брайля

У КМДА з’явилася мінікопія зі шрифтом Брайля

Фото
Укрінформ
У Києві відбулося відкриття 3D-моделі Київської міської державної адміністрації зі шрифтом Брайля.

Про це повідомляє пресслужба Київради, передає Укрінформ.

«Скульптура будівлі мерії стала четвертою моделлю, які відкривають в рамках проєкту із популяризації туризму для осіб з інвалідністю», - йдеться у повідомленні.

Біля будівлі столичної мерії відкрили її 3D-мінімакет з інформацією, продубльованою українським та англійським шрифтом Брайля, що робить її доступною для ознайомлення людям із порушеннями зору.

Макет став вже четвертим таким об’єктом: першою презентували мінікопію Софійського собору, другу присвятили фонтану Архістратига Михаїла, третю — Пішохідно-велосипедному мосту.

Особливість саме цієї фігури у тому, що за QR-кодом, який розміщений на ній, можна дізнатися історію не просто будівлі, а всієї вулиці Хрещатик.

Фігурка допомагає відчути те, що не можуть побачити очі.

За останніми даними, у столиці проживають понад 160 тисяч людей із інвалідністю, із них майже 12 тисяч — діти до 18 років. Для того, щоб їм було комфортно, столиця впроваджує принципи безбар’єрності в нових громадських просторах, при будівництві споруд, переоснащує міську інфраструктуру.

3D-модель КМДА зі шрифтом Брайля / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Як повідомлялося, у Києві в парку «Володимирська гірка» відкрили мінімакет мостового пішохідно-велосипедного переходу зі шрифтом Брайля.

Раніше у парку «Володимирська гірка» відкрили 3D-мініатюру фонтану Архистратига Михаїла з рельєфними тактильними табличками для людей із порушеннями зору.

Минулого року у столиці на Володимирській гірці відкрили новий фонтан зі скульптурою Архистратига Михаїла, який вважається покровителем Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-