Напад на бар «Хвильовий»: поліція встановила близько 30 причетних

Напад на бар «Хвильовий»: поліція встановила близько 30 причетних

Укрінформ
У рамках розслідування справи про напад на бар “Хвильовий” у столиці, який стався наприкінці листопада, поліція встановила вже близько 30 осіб, які брали участь у хуліганських діях.

Як передає Укрінформ, про це повідомив начальник поліції Києва Іван Вигівський в інтерв’ю РБК-Україна.

“Після того, як відбулися ці події з погромами, ми зібрали спільну нараду, запросили керівників цих закладів. І вже перші особи притягнуті до відповідальності за ці правопорушення. Встановлено близько 30 осіб, які брали участь у хуліганських діях”, - уточнив очільник столичної поліції.

За його даними, деякі ЗМІ писали про те, що того вечора - 26 листопада - 10 осіб було затримано і відпущено. “Але це була, скажімо так, “група підтримки”, яка не брала безпосередньо участь в погромах”, - сказав правоохоронець.

Загалом, за його словами, акції протесту проти певних розважальних закладів влаштовували дві різні організації. При цьому “погроми робила одна організація, а просто стояла і протестувала біля закладів – зовсім інша”, - заявив Вигівський.

“Одна організація сказала іншій “зараз ми вам покажемо, як треба боротися”... Наразі вивчається роль кожного – хто просто стояв, хто провокував, хто був співучасником. Я думаю, що ще буде ряд осіб притягнутих до відповідальності й обрані їм запобіжні заходи”, - поінформував він.

Як повідомлялося, 26 листопада в Києві невідомі вчинили напад на бар “Хвильовий” на столичному Подолі.

Так, приблизно о 18:40 троє осіб атакували двох охоронців закладу сльозогінним газом, після чого у двір забігли ще 12 осіб. За даними адміністрації, охоронців били по спині та руках телескопічними кийками і не давали їм зайти у бар, щоб захистити його від погрому.

Нападники розбили у закладі вікна, виламали двері та розпилили сльозогінний газ, після чого покинули двір, залишивши візитівки організації під назвою Centuria.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-