Готель «Україна» у Києві планують реконструювати за кошти катарського інвестора

Готель «Україна» у Києві планують реконструювати за кошти катарського інвестора

Фото
Укрінформ
Готель "Україна" у Києві планують реконструювати за кошти катарського інвестора

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінінфраструктури  у Фейсбуці.

Міністерство інфраструктури 13 грудня підписало меморандум про взаєморозуміння з катарським інвестором Al Rayyan Tourism Investment Co. W.L.L.

Документом передбачається, зокрема залучення інвестицій у модернізацію державного підприємства "Готель "Україна".

"Наступного року туристична галузь отримає рекордні видатки як для розвитку Міністерство інфраструктури, так і для просування України у світі", — заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, створення пільгових умов для підприємців у галузі та залучення іноземних інвесторів є логічним кроком для підвищення ефективності державних інвестицій.

"Наші партнери з Катару мають успішний досвід масштабних проєктів у готельному бізнесі у різних куточках світу. Київ заслуговує на готельні комплекси світового рівня. Також сьогодні було домовлено про створення Університету гостинності. Спільно з інвесторами ми створимо умови не лише для розвитку інфраструктури, але й людського капіталу. Нова освітня установа має стати частиною Президентського університету, адже йдеться про інноваційні підходи та залучення найкращого світового досвіду", — наголосив Кубраков.

Серед напрямів співробітництва: реалізація спільних проєктів у галузі туризму, обмін досвідом щодо розвитку готельного бізнесу, розробки концепції та перспективних планів розвитку готелю.

У планах — проведення будівельних робіт і переобладнання готелю "Україна" за кошти приватного інвестора.

Меморандум про співпрацю та взаєморозуміння, який передбачає відкриття Університету гостинності в Україні, був підписаний Державним агентством розвитку туризму з міжнародною освітньою компанією Al Rayyan W.L.L. Базові принципи майбутнього освітнього простору — залучення сучасних методик навчання, використання цифрових інструментів та імплементація успішного міжнародного досвіду у галузі гостинності.

Як заявила голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів, наразі в Україні нараховується 120 вищих навчальних закладів, які готують бакалаврів за спеціальністю "Туризм", і 75 закладів, які готують за спеціальністю "Готельно-ресторанний бізнес". Загалом у 2021 році ці заклади випустили близько 5 тисяч студентів.

"Однак ми розуміємо, що на сьогодні галузь потребує зміни підходів і адаптації навчальних програм і кваліфікаційних стандартів до реалій сьогодення і вимог ринку. Підписання меморандуму сприятиме відкриттю нового та сучасного Університету гостинності в Україні, підвищенню рівня освіти в туристичній галузі, що сприятиме збільшенню кількості кваліфікованих працівників та дасть потужний поштовх для розвитку туризму загалом", — підкреслила Олеськів.

Як повідомлялось, Al Rayyan Tourism Investment Co. W.L.L (ARTIC) — одна із провідних світових міжнародних готельних груп. Вона входить до холдингу Al Faisal, головний офіс якого розташований у Катарі. Поточний інвестиційний портфель компанії включає понад 34 відомих та знакових об’єктів на Близькому Сході та в Північній Африці, Європі та Північній Америці. Серед проєктів ARTIC: The St. Regis Washington (США), Aleph Rome Hotel Curio Collection by Hilton (Італія), Radisson Blu Aqua Hotel Chicago (США), City Centre Rotana Doha (Катар) тощо.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у травні цього року під час форуму "Україна 30. Освіта і наука" підписав уаз про створення Президентського університету майбутнього. Заклад має стати інноваційним освітнім простором для підготовки фахівців з новітніх технологій.

16 червня Кабінет Міністрів схвалив концепцію реалізації проєкту "Президентський університет".

Проєкт має започаткувати зразкову модель інноваційного освітньо-наукового хабу шляхом створення сучасного закладу завдяки концентрації найкращих матеріальних і людських ресурсів країни.

Згідно з концепцією, університет здійснюватиме підготовку за рівнями: бакалавр, магістр, MBA, MBI, доктор філософії.

Університет планують побудувати до вересня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-