На Софійській площі 18 грудня засвітять головну ялинку країни

На Софійській площі 18 грудня засвітять головну ялинку країни

Укрінформ
Святкове відкриття головної ялинки країни на Софійській площі Києва відбудеться у суботу, 18 грудня, о 17:00.

Про це під час пресконференції повідомила організатор святкувань на Софійській площі Надія Тутенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цьогорічна тематика святкування приділена різдвяній диво-ночі, а саме має назву - "Блага вість". Ялинка вже монтується на Софійській площі, вона буде прикрашена цього року понад 20 тисячами іграшок - іграшки золотого та червоного кольору. Основу ялинки буде передавати скульптура шопки, яка вже традиційно встановлюється в українських родинах, а саме до Різдва. І ми сподіваємося, що ця шопка буде найбільшою в Європі, по колу вона складає 36 метрів. Виглядатиме вона з скульптур Йосипа, Марії, Ісуса, колядників, царів",- розповіла Тутенко.

Крім цього, за її словами, на Софійській площі та Володимирському проїзді буде розміщений традиційний різдвяний ярмарок. За її словами, цього року різдвяні ярмарки працюватимуть до 16 січня.

"До площі зустрічатиме киян та гостей столиці три різдвяні прикрашені арки з люстрами та гірляндами. Навколо Богдана Хмельницького на усіх чекатиме різдвяна ковзанка, прикрашена новорічними вогнями. Також на площі будуть розташовані дитячі розваги, атракціони, каруселі та святкові фотозони", - підкреслила вона.

"Заходи відбудуться з 16 грудня, а засвічення ялинки відбудеться 18 грудня о 17.00", - додала Тутенко.

За її словами, бюджет святкувань на Софійській площі складає понад 25 мільйонів гривень. "Цей бюджет ми формуємо за допомогою партнерів, та цього року отримали певні кошти від адміністрації міста", - заявила вона.

Як повідомлялося, у Києві з 16 грудня відкриється 14 новорічних локацій для киян та гостей міста.

Зокрема, з 19 грудня до 23 січня на Контрактовій площі та на вулиці Петра Сагайдачного працюватиме велика святкова локація "Різдво на Подолі", оформлена в європейському стилі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-