Напад на бар «Хвильовий»: двом неповнолітнім оголосили підозру

Напад на бар «Хвильовий»: двом неповнолітнім оголосили підозру

Відео
Укрінформ
У Києві правоохоронці повідомили про підозру двом особам за напад на бар «Хвильовий».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Києва.

Виклик щодо хуліганських дій групи осіб біля бару «Хвильовий» на вулиці Верхній Вал у Подільському районі Києва надійшов до поліції наприкінці листопада. Для припинення правопорушення були скеровані наряди правоохоронців та слідчо-оперативна група.

На місці події правоохоронці встановили, що компанія молодиків пошкодила меблі, які знаходилися на прилеглій до закладу території, та побила в приміщенні скло дверей і вікон.

За даними поліції, порушники намагалися проникнути всередину, де зачинилися працівники та відвідувачі бару. Після невдалих спроб вони розпилили в присутніх балончики з речовиною подразливої дії та втекли.

У результаті оперативно-розшукових та слідчих дій поліцейські встановили близько тридцяти осіб, які обґрунтовано підозрюються у вчиненні вказаного злочину.

Сьогодні, 10 грудня, поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцями проживання кількох фігурантів та вилучили речові докази їх протиправної діяльності.

«За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури двом неповнолітнім, 2005 та 2006 років народження, вже повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України - хуліганство із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень», - повідомляють у поліції.

Вирішується питання щодо обрання фігурантам запобіжних заходів. Зловмисникам загрожує позбавлення волі терміном від 3 до 7 років.

У межах розпочатого кримінального провадження поліцейські проводять усі необхідні слідчі дії та готують повідомлення про підозру іншим учасникам хуліганських дій.

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада в Києві невідомі вчинили напад на бар «Хвильовий».

Так, приблизно о 18:40 троє осіб атакували двох охоронців закладу сльозогінним газом, після чого в двір забігли ще 12 осіб. За словами адміністрації, охоронців били по спині та руках телескопічними кийками й не давали їм зайти у бар, щоб захистити його від погрому.

Нападники почали виламувати двері та ламати меблі, а частинами меблів та телескопічними кийками вибивати вікна та скляні двері в приміщення. Натомість частина відвідувачів тримала двері та намагалася не пускати нападників усередину.

Крізь дірки у вікнах та дверях зловмисники почали закидати газові балони зі сльозогінним газом. Коли всі вікна та двері були вибиті, нападники покинули двір, залишивши візитівки організації під назвою Centuria.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-