Київ придбає 137 нових тролейбусів і 50 вагонів метро за рахунок кредиту ЄІБ

Київ придбає 137 нових тролейбусів і 50 вагонів метро за рахунок кредиту ЄІБ

Укрінформ
Київ придбає 137 нових тролейбусів і 50 вагонів метро за рахунок зовнішнього кредитного запозичення.

Як повідомляє пресслужба КМДА, відповідне рішення підтримали депутати Київради, передає Укрінформ.

"Київ здійснить у 2021 році місцеве зовнішнє запозичення до спеціального фонду міського бюджету (бюджету розвитку) у формі укладення кредитного договору із Європейським інвестиційним банком", - йдеться у повідомленні.

За інформацією першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, залучені кошти спрямують на придбання міського електричного транспорту для комунальних підприємств «Київський метрополітен» та «Київпастранс».

«Зокрема, заплановано запозичити зовнішній кредит у сумі до 100 млн євро. Ці кошти підуть на придбання тролейбусів великої та особливо великої місткості, а саме: 65 тролейбусів довжиною понад 11,9 метра та 72 – довжиною понад 18,5 метра. Це буде транспорт низькопідлоговий, пристосований для всіх пасажирів, зокрема, осіб із інвалідністю. Також придбаємо 50 нових вагонів метрополітену з асинхронним тяговим приводом вартістю до 50 млн євро для Святошинсько-Броварської лінії підземки», – повідомив Поворозник.

За його словами, строк запозичення – до 15 років, включаючи пільговий період 3 роки. Гранична відсоткова ставка за користування кредитними коштами – 1,85% річних у євро.

Як повідомлялося, транспортним підприємствам Києва виділять дотацію 500 млн грн, як дотацію на тариф на проїзд у комунальному транспорті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-