У Києві відбулась панахида за волонтером Артемом Мирошниченком

У Києві відбулась панахида за волонтером Артемом Мирошниченком

Фото
Укрінформ
У Києві на Алеї Небесної Сотні відбулась громадська панахида за волонтером та громадським діячем Артемом Мирошниченком із Бахмута, який помер у грудні 2019 року внаслідок жорстокого побиття.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь у заході взяли більше десяти осіб.

Один із організаторів акції голова правління Фонду підтримки української мови та культури Олексій Кляшторний розповів, що волонтер та громадський діяч Артем Мирошниченко був убитий в Бахмуті, лише за те, що публічно говорив в місті українською мовою. Кляшторний підкреслив, що Бахмут - це місто, яке розташоване на підконтрольній уряду України території Донеччини.

У Києві панахидою вшанували пам’ять волонтера Артема Мирошниченка / Фото: Геннадій Мінченко. Укрінформ

Він також наголосив, що нападники наразі затримані, але досі не покарані. Суд над ними триває вже два роки. За його словами, сьогоднішня акція не лише присвячена пам'яті волонтера, а й має на меті привернути увагу влади та громадськості до того, що злочинці й досі не покарані.

Під час заходу активісти також встановили портерт Мирошниченка на Алеї Небесної Сотні.

Як повідомляв Укрінформ, у Бахмуті на Донеччині після низки складних операцій 5 грудня 2019 року помер 38-річний громадський активіст і волонтер Артем Мирошниченко. Знайомі Мирошниченка повідомили, що його 29 листопада жорстоко побили підлітки 16 і 17 років, спортсмени, які займалися бойовими мистецтвами. За їхніми даними, причиною побиття стало те, що активіст на їхні запитання відповів українською мовою.

У зв’язку зі смертю потерпілого кримінальне провадження перекваліфіковано за ч.2 ст. 121 Кримінального кодексу України (Умисне тяжке тілесне ушкодження).

Одному з підозрюваних у побитті та смерті волонтера - Олександру Баришку - 7 грудня призначили запобіжний захід у вигляді арешту, другому - 16-річному Миколі Барабашу в суді першої інстанції призначили домашній арешт.

Артема Мирошниченка поховали 8 грудня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-