Акція до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом відбулася у Києві

Акція до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом відбулася у Києві

Фото
Укрінформ
У Києві біля меморіалу “Червона стрічка” відбулася акція на підтримку Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІД.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Києві провели акцію на підтримку Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІД / Фото: Євген Котенко. Укрінформ

"Майже чверть мільйона українців мають встановлений діагноз ВІЛ, проте значно більше не знають про свій статус і не отримують медичну допомогу. Раннє виявлення вірусу означає вчасне потрапляння під медичний нагляд і початок лікування. Повністю вилікуватися неможливо, проте є сучасна антиретровірусна терапія, яка гарантує повноцінне та здорове життя всім людям із ВІЛ. Держава закуповує такі ліки власним коштом. Так само безоплатно можна перевірити свій статус. Я закликаю всіх українців бути пильними до свого здоров'я й регулярно проходити тестування на ВІЛ. Адже це є ознакою турботи про своє здоров'я і здоров'я тих, хто поруч", - сказала під час акції генеральний директор Директорату громадського здоров’я та профілактики захворюваності МОЗ України Ірина Руденко.

Заступник генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ України Владислав Збанацький зазначив, що на сьогодні в Україні 257 тисяч людей живуть з ВІЛ, але третина з них досі не знає про свій статус. За його словами, потрібно тестуватися, бо чим швидше людина дізнається про те, що має таку інфекцію, тим швидше вона зможе отримати лікування.

"Лікування є безпечне, воно доступне і безкоштовне. Доступ до цього лікування дає людині можливість відновитись. Організм відновлюється ... практично до повного припинення поширення вірусу в організмі. І це вже дає можливість нам говорити про знищення бар'єрів, про знищення бар'єрів до нормальних стосунків, до народження дитини, і взагалі до повноцінного життя", - зазначив він.

Основним меседжем акції 2021 року став слоган “Протестовані - загартовані”.

На акції показали, як виглядає і працює оральний тест на ВІЛ, який можна зробити самотужки та визначити свій статус. Такий тест не потребує зайвих зусиль, а кожен українець може замовити його собі додому поштою за посиланням.

Щороку 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. СНІД – синдром набутого імунодефіциту – це кінцева стадія інфекційного захворювання, викликаного вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-