Центр Києва посилено охороняють через масові заходи

Центр Києва посилено охороняють через масові заходи

Укрінформ
Працівники структурних підрозділів столичної поліції спільно із військовослужбовцями Національної гвардії заступили на посилене чергування з метою забезпечення публічної безпеки та порядку під час проведення заходів за масової участі громадян у центрі Києва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління Національної поліції у місті Києві.

“Відповідно до раніше поданих заявок, сьогодні у центральній частині Києва анонсоване проведення масових акцій, зокрема і під адміністративними будівлями органів державної влади. Аби не допустити будь-яких правопорушень, правоохоронці, у тому числі кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу посилили заходи безпеки на локаціях проведення заходів”, - ідеться у повідомленні.

Перед початком заходів у місцях їх проведення вибухотехніки перевірять територію з метою виявлення небезпечних і підозрілих предметів. Окрім цього на фільтраційних пунктах поліцейські проводитимуть превентивні заходи та вибірково перевірятимуть речі учасників акції, аби не допустити пронесення у місця скупчення громадян предметів, якими можна нанести ушкодження іншим. У разі загострення ситуації, правоохоронці можуть обмежити доступ громадян на окремі території.

У поліції просять громадян з розумінням ставитися до посилених заходів безпеки, адже це необхідно для мирного проведення запланованих акцій.

“У разі переміщення учасників заходів рух колони супроводжуватимуть правоохоронці. У зв’язку з цим можливе обмеження дорожнього руху окремими вулицями в центрі столиці. Тож просимо автомобілістів завчасно планувати свої маршрути руху з урахуванням вищезазначеної інформації”, - ідеться у повідомленні.

Також правоохоронці звертаються до представників засобів масової інформації бути обережними під час висвітлення подій на заходах і у випадку виникнення небезпечних ситуацій – звертатися за допомогою до поліцейських.

“Поліцейські діятимуть виключно у рамках чинного законодавства та службових повноважень. Відповідно до статті 39 Конституції України громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації. Разом з тим правоохоронці негайно реагуватимуть на порушення правопорядку та присікатимуть будь-які прояви протиправних дій, а винних осіб притягуватимуть до відповідальності”, - наголошується у повідомленні.

Правоохоронці закликають організаторів та учасників заходів дотримуватися заявленого мирного формату проведення акції, не порушуючи громадський порядок.

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада Президент Володимир Зеленський заявив, що в українських спецслужб є інформація про підготовку на 1-2 грудня спроби державного перевороту в Україні. За його словами, представники Росії та України обговорюють участь бізнесмена Ріната Ахметова в цьому.

Служба безпеки України розслідує підготовку окремими громадянами України дій з метою захоплення державної влади.

30 листопада перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що 1 грудня готуються "підвезення" людей до парламенту для блокування проходів, а в регіонах людях пропонують по тисячі гривень на день для участі в держперевороті.

Водночас відомо, що увечері 1 грудня, зокрема, на Майдані Незалежності запланована мирна акція "ЗахисТИ Україну - зупини переворот", а також акція протесту Нацкорпусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-