У столичному кінотеатрі пройде акція до Дня пам’яті жертв Голодомору

У столичному кінотеатрі пройде акція до Дня пам’яті жертв Голодомору

Укрінформ
У столичному кінотеатрі «Ліра» 27 листопада о 16:00 пройде благодійно-просвітницька акція «Свічка пам’яті. Сила пам’яті».

Про це Укрінформу повідомила ініціаторка акції, співачка, засновниця мистецької агенції «Територія А» Анжеліка Рудницька.

«Нагадайте собі, знайомим, друзям, що 27 листопада о 16:00 Україна завмирає у мовчанні й молитві за душі невинно убитих голодом. Вдячні кожному за свічку пам’яті на вікні, у стіні у соцмережах, у серці. Наші свічки і дописи – лакмусовий папірець людяності, національної пам’яті, ідентичності, духовної моці. У день скорботи і тиші запрошуємо вас приєднатися на нашої акції. У такий день нам важливо бути разом», – сказала вона.

Акція пам’яті від мистецької агенції «Територія А» цього року пройде вже вшосте. Вхід вільний з дотриманням карантинних норм», – додала Рудницька.

Співорганізаторами благодійно-просвітницької акції «Свічка пам’яті. Сила пам’яті» до Дня пам’яті жертв Голодомору виступили також Центр фольклору та етнографії та кінотеатр «Ліра».

«Свічку пам’яті» запалюватимуть: фольклористи Центру фольклору та етнографії Інституту філології КНУ ім. Тараса Шевченка; поетеса Тетяна Череп-Пероганич; поетеса, лідерка гурту Vlasna Тетяна Власова; поетеса Злата-Зоряна Паламарчук; лідер гурту «Нумер 482» Віталій Кириченко; історик, заступник голови Українського інституту національної пам'яті Володимир Тиліщак; директорка кінотеатру «Ліра» та громадська діячка Ірина Плехова; режисер фільму «Голод до правди» (Україна–Канада) Андрій Ткач.

Як повідомлялося, щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років. У 2021 році День пам’яті жертв голодоморів припадає на 27 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-