У Києві СБУ «відбила у терористів» учасників міжнародного форуму

У Києві СБУ «відбила у терористів» учасників міжнародного форуму

Фото, відео
Укрінформ
Антитерористичний центр при СБУ провів міжвідомче тактико-спеціальне навчання у Києві. На базі Національного комплексу «Експоцентр України» силовики відпрацювали протидію терористичним загрозам.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

За сценарієм навчань умовні терористи захопили заручників – учасників міжнародного форуму. Серед них був високопосадовець іноземної держави, який приїхав в Україну для участі у відкритому заході.

СБУ відпрацювала протидію терактам у Києві / Фото: СБУ

Силовики негайно створили оперативний штаб, відпрацювали переговірний процес із «терористами», внаслідок чого було прийнято рішення про проведення силової фази. У результаті умовних злочинців було знешкоджено, а заручників ‒ звільнено.

«Нам завжди є над чим працювати, – зауважив т.в.о. начальника штабу - заступник керівника Антитерористичного центру при СБУ Юрій Малашко. - Тероризм – це явище, боротьба з яким постійно потребує нових превентивних підходів. Ми вдосконалюємо практичні знання, вміння та навички, робимо висновки, щоб готувати рекомендації для всіх суб'єктів боротьби з тероризмом».

За підсумками навчань учасники успішно відпрацювали міжвідомчу взаємодію. Відзначено високий рівень управління силами і засобами, які залучаються до антитерористичної операції у випадку вчинення терористичного акту, пов’язаного з міжнародними інтересами України та з її відносинами з іноземними державами.

Участь у навчаннях взяли підрозділи СБУ, Управління державної охорони, Нацгвардії, Нацполіції, ДСНС, ДПСУ та представники органів державної влади.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-