Державі повернули приміщення кіностудії Довженка, де незаконно облаштували готель

Державі повернули приміщення кіностудії Довженка, де незаконно облаштували готель

Укрінформ
У Києві суд повернув державі приміщення кіностудії Довженка, де був незаконно облаштований готель.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Завдяки прокурорам Офісу генерального прокурора нерухомість київської кіностудії вартістю понад 19,8 млн грн залишиться у державній власності", - ідеться в повідомленні.

У 2018 році нерухоме майно державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка» площею 1,3 тис. кв. м було передане терміном на 10 років у користування суб’єкту господарювання для розміщення професійних творчих працівників.

"Насправді в цих приміщеннях облаштовано готель для здійснення підприємницької діяльності та отримання прибутку. У зв’язку з цим прокуратура звернулася з позовом до суду про визнання передачі майна недійсною", - зазначають в ОГП.

Суд виніс позитивне рішення, однак орендар оскаржив його у Верховному Суді.

Читайте також: У Києві пройде міжнародний дитячий кінофестиваль Kids Movie Fest

За активної участі Офісу генерального прокурора cуд касаційної інстанції підтвердив незаконність надання в користування державного майна та не задовольнив касаційну скаргу суб’єкта господарювання.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві суд повернув державі приміщення гуртожитку Київського національного університету технологій і дизайну, які незаконно використовувались під готель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-