У Кличка до середи вирішать, чи продовжуватимуть осінні канікули

У Кличка до середи вирішать, чи продовжуватимуть осінні канікули

Укрінформ
КМДА ухвалить рішення щодо продовження канікул для столичних шкіл ще на тиждень чи про перехід на дистанційне навчання до середи, 27 жовтня.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

“Два тижні діти не будуть ходити до школи. Перший тиждень - це канікули, і до середи ми маємо визначитися, що у нас буде на другий тиждень - чи це будуть канікули, чи це буде дистанційне навчання. На сьогодні важливо перервати ланцюг передачі захворювання, тому що дуже часто хвороба розповсюджується серед дітей і через дітей. Діти на сьогодні не вакцинуються від COVID-19, тому дуже важливо, щоб вони були ізольовані на два тижні від спілкування з дорослими та між собою”, - сказала Старостенко.

Читайте також: В Україні за час пандемії захворіли більш як 152 тисячі дітей, з них 42 померли

Старостенко нагадала, що серед обмежень у Києві на випадок переходу столиці в червону зону буде також вимога відвідування особами до 18 років торгівельно-розважальних центрів у супроводі дорослої людини, яка має документи про щеплення від COVID-19 або негативний результат ПЛР-тесту, дійсний протягом 72 годин.

Зараз, за словами заступниці голови КМДА, на COVID-19 хворіє не більше 0,5% столичних школярів.

Також столична влада розраховує на максимальну вакцинацію персоналу закладів освіти.

Окрім цього, за словами Старостенко, зараз розробляється відповідна нормативна база, яка врегульовуватиме відсторонення невакцинованих працівників закладів освіти від роботи без збереження заробітної плати.

Читайте також: У Києві затвердили обмеження у разі переходу у «червону» зону

“Будемо переводити на відпустки за власний рахунок без збереження заробітної плати”, - сказала Старостенко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше столична влада вирішила, що осінні канікули в київських школах розпочнуться 23 жовтня, а освітній процес буде організований у дистанційному режимі з 1 листопада до прийняття окремого рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-