Київ оновив проєкт будівництва Подільського мосту

Київ оновив проєкт будівництва Подільського мосту

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація оновила проєкт будівництва Подільського мостового переходу.

Як передає Укрінформ, це повідомляє КМДА.

"Розпорядженням КМДА від 13.10.2021 №2152 місто перезатвердило проєкт будівництва Подільського мостового переходу. Оновлений проєкт враховує потреби постійно зростаючої кількості мешканців лівого берега, зокрема, буде побудовано ще один з’їзд та заїзд на міст з житлового масиву Троєщина. Також передбачене подальше будівництво тунелів Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На естакаді Південного мосту обмежать рух до 15 грудня

В оновленому проєкті передбачене будівництво з’їзду з Подільського мостового переходу на вул. Оноре де Бальзака та заїзду з цієї вулиці на міст.

У КМДА нагадали, що на Подільському мостовому переході вже побудовано металевий міст через Гавань від вул. Набережно-Хрещатицької до Рибальського півострова, побудовано з’їзд з вул. Набережно-Хрещатицької з відповідними естакадами на міст, змонтовано 68 вантів. Міст через Дніпро вже встановили в проєктне (постійне) положення з демонтажем тимчасових опор надводної частини, які підтримували міст на етапі будівництва.

Читайте також: Прокуратура виявила розкрадання 150 млн на будівництві Подільського мосту

Як повідомлялося, у столиці розпочинається підготовка до будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену, яка поєднає Кільцеву дорогу з житловим масивом Троєщина.

Подільсько-Вигурівська лінія метрополітену від Кільцевої дороги на житловий масив Вигурівщина-Троєщина у перспективі доповнить існуючу схему метро, перетинаючи діючі лінії і розширюючи таким чином систему пересадочних вузлів. Окрім цього, передбачено пересадочні вузли з уже існуючими станціями підземки – «Вокзальна», «Лук’янівська» і «Тараса Шевченка», що дасть змогу розвантажити станції метро у центральній частині міста.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-