У Києві розпочався Марш до Дня захисників і захисниць України

У Києві розпочався Марш до Дня захисників і захисниць України

Фото
Укрінформ
У Києві розпочався багатотисячний марш до Дня захисників та захисниць України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Колони формуються від парку Шевченка. Першими виступають представники ветеранських організацій учасників бойових дій на Сході України, волонтери, громадські активісти. У колонні також ідуть народні депутати від “Європейської солідарності”.

Багато хто з учасників одягнений у камуфляжну форму.

Марш до Дня захисників та захисниць / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

Окрім того, на марші - представники націоналістичних партій та організацій: "Національний корпус", "Свобода" , "Правий сектор" та "Сокіл". У ході беруть участь голова Нацкорпусу Андрій Білецький та голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок. Перед початком маршу вони озвучили свої вимоги до влади, зокрема, щодо припинення переслідування військових і ветеранів. Також вони вимагають ухвалення закону "про колабораціоністів" та затвердження на законодавчому рівні недопустимості виборів на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також: Зеленський доручив повністю виплатити грошове забезпечення та премію військовим

Ситуація спокійна.

Центр Києва посилено охороняється.

Як повідомляв Укрінформ, у центрі Києва 14 жовтня перекрито рух у зв'язку із проведенням ходи до Дня захисників і захисниць України.

У столиці цього дня заплановано проведення декількох маршів до Дня захисників і захисниць України. Зокрема, Національний корпус анонсував “Марш нації”, а ветеранські організації, волонтери, ВО “Свобода” та інші націоналістичні організації — “Марш слави УПА”.

Читайте також: Мир і спокій в Україні боронять понад 31 тисяча жінок-захисниць – Зеленська

Учасники акції планують пройти до майдану Незалежності та Офісу Президента.

День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. Його започатковано 14 жовтня 2014 року як День захисника України. 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників та захисниць України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-