У Києві очищають вулиці від самовільно встановлених конусів на парковках

У Києві очищають вулиці від самовільно встановлених конусів на парковках

Фото
Укрінформ
У Києві комунальні служби почали проводити рейди з очищення вулиць і паркомісць від самовільно встановлених конусів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА.

«Ми конфісковуватимемо конуси, таблички та усілякий мотлох, яким деякі організації фактично приватизовують наш спільний простір. Будемо робити це планомірно, системно, щотижнево», – сказав заступник голови КМДА Костянтин Усов.

У Києві очищають вулиці від самовільно встановлених конусів на паркомісцях/Фото: kyivcity.gov.ua

За його словами, сьогодні відбувся перший рейд центральними вулицями, а далі ця робота буде поширена на всі 10 районів Києва.

Читайте також: Прокат самокатів: столична влада назвала операторів-порушників

«Наша мета – зробити так, щоб всі автомобілісти та взагалі всі мешканці Києва розуміли, що міські вулиці належать нам усім. Не якомусь шикарному ресторану чи банку, салону краси чи бізнес-центру. А кожному з нас. І ніхто не має права їх приватизовувати підручними засобами», – сказав заступник голови КМДА.

Усов також зазначив, що при цьому місто пропонує цивілізовану, прозору й зрозумілу альтернативу у вигляді уніфікованого міського знака про передплачене паркування. Він буде використовуватися виключно на підставі офіційного договору про бронювання профільним комунальним підприємством, кошти за це йтимуть безпосередньо у бюджет міста.

Читайте також: У Києві створюють систему перехоплюючих паркінгів - Кличко

«Цей уніфікований знак київський міський голова презентував тиждень тому, і до кінця місяця ви вже побачите перші випадки його використання. З початку наступного місяця все передплачене паркування буде здійснюватися виключно за умови наявності такого знака», – сказав Усов.

Як повідомлялося, 24 червня цього року Київська міська державна адміністрація підписала Меморандум про співпрацю з операторами послуг прокату електросамокатів Києва.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-